В  забързания живот, не винаги е възможно да получим всички

...
В  забързания живот, не винаги е възможно да получим всички
Коментари Харесай

Най-добрите хранителни добавки за подкрепа на здравето и доброто самочувствие

 В  забързания живот, не постоянно е допустимо да получим всички нужни хранителни субстанции от храната, която консумираме. За да поддържаме здравословен метод на живот и оптимално физическо и умствено здраве, питателните добавки могат да бъдат извънредно потребни.

Тези добавки оферират комфортен метод за попълване на изчезналите хранителни субстанции и подкрепяне на функционалностите на организма. В тази публикация ще разгледаме най-хубавите хранителни добавки, които могат да оказват помощ за възстановяване на здравето и положителното самочувствие.

Витамини и минерали

Витамините и минералите са от значително значение за вярното действие на организма. Те вземат участие в редица биохимични процеси и подкрепят работата на разнообразни системи в тялото. Ето някои от най-важните витамини и минерали и тяхната роля за здравето ни:

Витамин С: Този витамин е мощен антиоксидант, който оказва помощ за битката със свободните радикали и поддържа имунната система мощна. Витамин С също по този начин играе значима роля в производството на колаген, който поддържа здравето на кожата, ставите и костите ни. Витамин D: Този витамин е от значително значение за здравето на костите, защото оказва помощ на организма да всмуква калций. Витамин D също по този начин има значима роля в регулирането на имунната функционалност и настроението. Витамин В12: Този витамин е значим за здравето на нервната система и производството на червени кръвни кафези. Той също по този начин подкрепя метаболизма на телесните кафези и е от значително значение за енергийния ни метаболизъм. Желязо: Желязото е минерал, който е нужен за превозването на О2 в организма. То е изключително значимо за дамите в интервала на менструация, когато загубата на желязо може да бъде по-висока. Цинк: Цинкът е значим за поддържане на здравето на имунната система и взе участие в редица ензимни реакции в организма.

Допълването с витамини и минерали може да бъде изключително потребно при хора, които имат лимитирана диета или които не могат да получат задоволително хранителни субстанции от храната си.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са тип мастни киселини, които са от значително значение за здравето на сърцето, мозъка и съдовата система. Двете най-важни форми на омега-3 мастни киселини са ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които се намират най-вече в рибни масла.

Омега-3 мастните киселини имат редица изгоди за здравето, в това число:

Подпомагане на здравето на сърцето и понижаване на риска от сърдечно-съдови болести. Подобряване на настроението и понижаване на риска от меланхолия и тревога. Подпомагане на здравето на ставите и понижаване на възпалението в тялото. Подпомагане на здравето на мозъка и възстановяване на когнитивните функционалности.

Омега-3 мастните киселини са изключително значими за бременни дами и майки, защото те играят основна роля в развиването на мозъка на бебето.

Пробиотици

Пробиотиците са „ положителни “ бактерии, които живеят в червата и подкрепят салдото на микробната флора в организма. Те са изключително потребни за поддържането на здравето на дигестивната система и имунната система.

Пробиотиците могат да бъдат открити в храна като кисело мляко, кисело зеле, кимчи и кефир, само че също по този начин и в хранителни добавки. Приемането на пробиотици може да помогне при разнообразни проблеми с дигестията, като да вземем за пример запек или синдром на раздразненото черво. Освен това, пробиотиците могат да подобрят абсорбцията на хранителни субстанции и да подкрепят имунната система в битката с инфекции и заболявания.

Колаген

Колагенът е протеин, който играе значима роля в структурата на кожата, ставите, костите и съединителните тъкани в тялото. С годините производството на колаген в организма понижава, което може да докара до поява на бръчки, загуба на еластичността на кожата и болки в ставите.

Хранителните добавки с колаген могат да оказват помощ за поддържането на кожата ни младежка и еластична, както и да подкрепят здравето на ставите и костите. Колагенът също по този начин може да бъде потребен за хора, които имат проблеми със ставите или спортни контузии.

Куркумин

Куркуминът е дейната съставна част на подправката куркума и е прочут със своите мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Този естествен артикул има редица изгоди за здравето и е употребен обичайно в медицината за лекуване на разнообразни болести.

Куркуминът може да помогне за понижаване на възпалението в тялото, което е постоянно обвързвано със болести като артрит, хронични болки и даже някои типове рак. Той също по този начин може да подкрепи функционалността на сърцето и да понижи риска от сърдечно-съдови болести.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР